Schouwen-Duiveland heeft meer dan genoeg te bieden

Onze minicamping is gelegen op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. Voor degene die centraal wil zitten maar buiten de drukke toeristencentra wil verblijven is de ligging van onze groene minicamping ideaal.

Het ringdorpje Ouwerkerk ligt op 1 km afstand. Dit dorp is bekend door de dijkdoorbraak tijdens de Watersnoodramp in 1953. Hier treft u  het gezellige  Knipcafé de Barbier. Dit is een eetgelegenheid waar u lekker en betaalbaar wat kunt eten of eten kunt afhalen. Ouwerkerk heeft ook een Museum, “het Watersnoodmuseum”, een bezoek zal indruk maken en is zeker de moeite waard! Het bos- en waterrijke krekengebied van Ouwerkerk, ontstaan door “de ramp van 1953” is een mooi wandel en fietsgebied. Het strandje van Ouwerkerk aan de Oosterschelde (op 3 km afstand van de camping) is ideaal met jonge kinderen. Daarnaast is de pier bij het strandje een geliefde duikstek.

Het bekende sfeervolle stadje Zierikzee ligt op 5 km afstand. Deze plaats heeft vele monumentale panden en een gezellige haven, u vind hier een leuk levendig centrum met verschillende terrasjes. Elke donderdag is er een weekmarkt.

Schuddebeurs heeft een mooi bos en is een mooi plaatsje om te voet of per fiets te bezoeken. In de 17e en 18e eeuw bouwden regenten uit Zierikzee hier buitenplaatsen, welke nog steeds in het landschap zichtbaar zijn. De plaatsnaam komt van een gelijknamige herberg die hier al in de 17e eeuw stond. Het gebouw van Hostellerie Schuddebeurs is van oorsprong een 300 jaar oude herberg.

Brouwershaven is een plaats met stadsrechten gesticht in 1285. Het heeft een gezellige haven met terrasjes en veel oude en monumentale gebouwen.

Nieuwerkerk (op 3 minuten afstand rijden) heeft een winkelcentrum met supermarkten, drogisterij en een groente- en kaaswinkel. De bakker bevindt zich in het dorp niet ver van het winkelcentrum.

In Bruinisse (kortweg Bru) is van oudsher de mosselkweek een belangrijke bron van inkomsten. De 2 musea van Bruinisse zijn gewijd aan de mosselkweek. Aan de haven en in het dorp zelf kun je heerlijk vis en mosselen eten.

De mooie uitgestrekte Noordzeestranden met prachtige duinen en de toeristische badplaatsen Renesse en Burgh-Haamstede zijn gemakkelijk te bereiken met de auto in ongeveer 15-20 minuten.

Voor verdere uitgebreide informatie omtrent bezienswaardigheden en activiteiten op Schouwen-Duiveland raden wij u aan de website van VVV Zeeland te raadplegen.

Praktische en makkelijk of leuk en gezellig

  • In Ouwerkerk bevindt zich een caravanservice: klik hier voor de site
  • De Jumbo en de Aldi in Nieuwerkerk hebben van maandag t/m zaterdag vanaf 8.00 uur verse broodjes. Op zondag zijn deze te vinden bij de AH in Zierikzee.
  • In Zierikzee vindt u de AH, Lidl en de Aldi. Tevens is hier ook de Praxis, Leen Bakker en een dierenartsenpraktijk te vinden. Zeer veel diverse andere winkeltjes vindt u in het gezellige centrum tussen de historische panden. Hier zijn ook gezellige en goede restaurants met terrasjes te vinden.
  • In Nieuwerkerk vindt u de Jumbo, Aldi en Kruitvat, naast een groenteboer en kaasboer. Iets verderop aan de parallelweg is de Hubo, die ook een service heeft om u op locatie te helpen indien dat nodig is.
  • Een grote diversiteit aan restaurants en beachclubs zijn op het eiland te vinden, voor elk wat wils. Van uitgebreid lunchen of dineren tot een kibbeling voor onderweg: wilt u meer informatie: vraagt u bij de receptie voor wat u zoekt als u hier meer gerichte informatie over wilt.
  • Download de Zeeland app met hierop veel informatie over wandelroutes, evenenementen en activiteiten.
  • Strandje van Ouwerkerk op 3 kilometer van de camping.

Leuke sites voor kinderen en volwassenen: